Kék Művészügynökség és Produkciós Iroda Kft. Kékprodukció Nonprofit Kft.
e-mail: kek@kekart.hu

A Kék Művészügynökség a századfordulón kezdte munkáját Magyarországon, azzal a céllal, hogy hazánk elismert, kevéssé ismert, befutott és kezdő művészeinek profi, igényes és egyénre szabott érdekképviseletet biztosítson. Az ügynökség jelenleg több mint hetven művész képviseletét látja el - főként színészekét, de akad köztük író, díszlet- és jelmeztervező, súgó, dramaturg, rendező és koreográfus is.

Célunk, hogy az általunk képviselt művészek megfelelő körülmények között és megfelelő díjazás ellenében végezhessék munkájukat, abban a színházi világban, ahol egyre kevésbé becsülik a szakemberek tudását és munkabírását, és egyre kevésbé tudják meghatározni annak valódi piaci értékét.

Az ügynökség neves jogászok segítségével olyan szerződés-konstrukciókat dolgozott ki, melyek a lehető leghatékonyabban védik a művészek jogait, rögzítik a felek kötelezettségeit és egyénre szabottan segítik a színészek munkáját. Célunk, hogy ügyfeleinknek teljes körű jogi és pénzügyi hátteret biztosítsunk egy-egy feladat elvégzéséhez, és emellett minden téren – a megbízók, a média, a marketing cégek felé – képviseljük érdekeiket.

A Kék Művészügynökség újabban az érdekképviseleten túl is részt vesz a magyar kulturális életben: saját produkciókat indít és közvetít, valamint castingokat szervez. Célunk, hogy a művészeket minél szélesebb körben (itthon és külföldön) megismerjék, és hogy számukra is érdekes, motiváló produkciókban vegyenek részt.

Reméljük, hogy tevékenységünkkel nem csupán az ügynökséghez tartozó művészek munkakörülményein javíthatunk, de közvetetten hozzájárulhatunk az egész szakma megbecsülésének helyreállításához, és megfelelő helyiértéken való kezeléséhez.

Pécsi Júlia


az ügynökség vezetője
Művészügynökségek (A Figyelő cikke)